Paahtimo Papu

Paahtimo Papu paahtaa hyvästä kahvista parempaa.

Paahtimo Papu on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen pienpaahtimo, joka on tasapainoinen sekoitus parempaa ja kestävämpää kahvia. Heidän erikoisalaansa ovat luomu sekä tummemmat paahdot. Kahvin lisäksi Paahtimo Papu maahantuo teetä, myy kahvintekovälineitä sekä tarjoaa kahviloille oheistuotteita.

Paahtimo Papu ilmoittautui Aava & Bangin, MTK:n ja Maa- ja metsätalousministeriön toteuttamaan Iskussa maailmalle -kasvuohjelmaan keväällä 2019. Ajatus kansainvälistymisestä oli kytenyt yrittäjien mielessä kuitenkin jo jonkin aikaa. Erityisesti Paahtimo Papu kaipasi laajempaa näkemystä siitä, mitä kaupanteko Euroopassa ja Pohjoismaissa tarkoittaa, millaisia valmiuksia kansainvälistyminen vaatii sekä mitä asioita ja missä järjestyksessä tulisi ensin laittaa kotikentällä kuntoon.

Paahtimo Papun toisen yrittäjän, Virpi Hyvärisen, mukaan Iskussa maailmalle -kasvuohjelma on vastannut tähän mennessä heidän odotuksiaan hienosti. Ohjelma on tarjonnut paljon uutta tietoa ja innostavia tapahtumia. “Olette aukaisseet meidän omaa ajatusmaailmaa, ettei lähdetä liian sinisilmäisinä Euroopan markkinoille”, Hyvärinen kertoo. Hänen mukaansa ohjelman parasta antia tähän mennessä ovat olleet monipuoliset vierasluennoitsijat.

“Parhaimmat neuvot ja vinkit saa niiltä, jotka ovat jo kokeilleet kansainvälistymistä. Silloin pääsee kuulemaan sen kokemuksen äänen ja miten he ovat taklanneet tietyt jutut”, kuvailee Hyvärinen.

Myös Aava & Bangin asiantuntevat valmentajat ja työpajojen erinomainen fasilitointi saavat kiitosta Hyväriseltä. “Tapaamiset ovat olleet hyvin järjestettyjä kaikin puolin ja homma on teillä hyvin hanskassa – vaikka puhepolkuja syntyy joka suuntaan, pidätte meidät aiheessa. Teidän otteenne osallistujajoukkoon on tosi hyvä”, hän kuvailee. Hyvärinen arvostaa valmentajien rentoa ja huumorinsävytteistä otetta työpajoissa: “Kun sisältö on mukaansatempaavaa ja viihdyttävää, asiat jäävät paremmin mieleen.”

Hyvärinen suosittelee Iskussa maailmalle -ohjelmaa lämpimästi kaikille, jotka ovat samassa lähtötilanteessa kuin he. “Tämä on ollut lempeä ja tiedontäyteinen lähtö kv-asioiden pariin”, hän kertoo. “Alussa tuli laajasti käytyä läpi niitä eri asioita ja sudenkuoppia, joita tulee ottaa huomioon ja ryhmätyöskentelyn kautta saimme tuntumaa siihen, missä kohdin kansainvälistymismatkaa me olemme itse menossa. Se on ollut tosi hyvä”, Hyvärinen summaa.