Blogi

Iskussa maailmalle: hankkeen taustat

  Ruoka on noussut yksilön identiteettiä ja arvoja määrittäväksi trendiksi samaan aikaan kun siitä on muodostunut globaali ilmiö. Suomalaisella elintarvikealalla on paljon vahvuuksia kansainvälistymistä ajatellen: laadukas tuotekehitys, maltilliset palkkaratkaisut, kohtuulliset raaka-ainekustannukset ja esimerkiksi puhtaat raaka-aineet. Toisaalta kotimaisen alkutuotannon kustannuskilpailukyky on Etlan ja Luken (2017) selvityksen mukaan heikko ja sen odotetaan heikentyvän entisestään lähivuosina. Sitäkin isomman […]

Lue lisää




Uutinen

Vastaa kyselytutkimukseen!

Haluamme oheisella kyselytutkimuksella kartoittaa suomalaisten elintarvikealan yritysten valmiuksia kansainvälistymiseen. Kysely on osa MTK:n, Luonnonvarakeskuksen, Lomalaitumen ja Aava & Bang Oy:n Ruokavienti kasvuun -hanketta. Hankkeen sisällä toteutetaan Iskussa maailmalle -koordinaatiohanke, joka on kotimaisille elintarvikealan yrityksille suunnattu ohjelma, jonka tavoitteena on parantaa ruokaviennin edellytyksiä valtakunnallisella tasolla. Tähän tavoitteeseen päästään kääntämällä elintarvikealan toimijoiden kansainvälinen kasvuvaihde päälle jo liiketoiminnan […]

Lue lisää




Uutinen

Manifestimme: Kotimaisen ruuan puolesta

  Äidiltä rakkaus, äidiltä syli, äidiltä maito, äidiltä kieli ja äidin perintönä isien maa. Tähän rakkaaseen maahan on kylvetty ja sitä on kaskettu ja siitä huolta pitämällä olemme saaneet siltä paljon enemmän kuin olisimme ikinä uskoneet toivoa. Isien maan anti on ollut ikiajat suomalaisen rakennusaineena, aina pettuleivästä väskynäsopan kautta notkuviin pöytiin linnan juhlilla. Maa on […]

Lue lisää